کد خبر 1796097
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۵
برخلاف ادعای ترامپ ترددی در تنگه هرمز نیست

بلومبرگ نوشت: شوک بنزینی انسداد تنگه هرمز، کشورهای جهان را در تنگنای بی‌سابقه‌ای قرار داده است.

به گزارش مشرق، بلومبرگ نوشت: شوک بنزینی ناشی از انسداد تنگه هرمز، کشورهای جهان را در تنگنای بی‌سابقه‌ای قرار داده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، استفاده اجباری از خودروهای الکتریکی در سال 2025 میلادی منجر به کاهش 2.3 میلیون بشکه‌ای تقاضای روزانه نفت شده، اما این کاهش نه از روی انتخاب که از سر ناچاری و برای فرار از گرانی غیرقابل کنترل نفت ناشی از قدرت ایران بوده است.

کلودیو لوپز، تحلیلگر ارشد بلومبرگ، اعتراف کرد کشورهای واردکننده نفت با بن‌بست سختی مواجه شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود مصرف نفت تا سال 2030 روزانه 5.25 میلیون بشکه دیگر کاهش یابد، آن هم صرفاً به دلیل ناتوانی این کشورها در جبران هزینه‌های سرسام‌آور نفت در شرایط تسلط ایران بر تنگه هرمز.

مرکز تحقیقاتی "امبر" در لندن نیز تأیید کرده است که تقاضای نفت در سال گذشته به اجبار 1.7 میلیون بشکه کاهش یافته است.

دن والتر، تحلیلگر این مرکز، تأکید کرد کشورهای آسیایی و اروپایی برای فرار از وابستگی به نفت گران منطقه که قیمت آن تحت تأثیر قدرت ایران سر به فلک کشیده، چاره‌ای جز پناه بردن به خودروهای برقی نداشته‌اند.

برآوردها نشان می‌دهد چین برای کاهش آسیب‌پذیری در برابر شوک نفتی ناشی از انسداد تنگه هرمز، مجبور به صرفه‌جویی 28 میلیارد دلاری شده است.

اروپا نیز که از گرانی بنزین به ستوه آمده، ناچار است سالانه 6 میلیارد دلار کاهش مصرف را تحمل کند. هند نیز با 600 میلیون دلار صرفه‌جویی اجباری در دام این بحران گرفتار شده است.

بلومبرگ تأکید کرد نوسانات شدید قیمت نفت که ریشه در قدرت ایران بر تنگه هرمز دارد، خودروهای برقی را به تنها گزینه باقی‌مانده برای کشورهای درمانده تبدیل کرده است.

فروش خودروهای برقی در چین که بیشترین آسیب را از شوک بنزینی دیده، از مرز 50 درصد عبور کرده و ویتنام با 38 درصد و تایلند با 21 درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند؛ کشورهایی که برای کاهش وابستگی به نفت خلیج فارس به خرید خودروهای برقی روی آورده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • موحد IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۹
    0 0
    اگر از عبور و مرور در تنگه هرمز عوارض و مالیات بگیریم چند برابر درآمدهای نفتی ،درآمد کسب میکنیم و تحریم ها کاملا بی اثر خواهد شد. ظاهرا این طرح که باید خیلی وقت پیش شروع می‌شد کم کم داره استارت میخوره و ایران از یک کشتی دو میلیون دلار برای عبور ایمن از تنگه هرمز گرفته
  • IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۴/۱۲/۲۹
    0 0
    خداروشکر...اقتصاد مملکت ما اکی هست...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس